miercuri, 2 martie 2011

doar un sentiment de 1:47

cîteodată nu m-am simțit atît de singur în viața mea. care viață, care a mea? sunt doar un concept care pictează în litere-furnici alte concepte ca mine. n-aș vrea să înțelegeți (și prin înțelegeți mă adresez colectivului de alter egi) asta ca pe-o lamentare ci ca pe o dizlocare lucidă și inevitabilă: a mea de oamenii piese-de-puzzle. eu sunt piesa cea orfană, colțul din mijloc. pe ceilalți îi prefac în litere, poate cuvinte, oricum stări frugale de agregare. or limba cuvintelor e o plasă lacrimogenă și ridicolă care mi se strînge pe carne și mă neîncape tragic, mă exponentizez matematic, livresc și fatal, îmi caut mîntuirea cu lanterna într-un dicționar.
poate că de-acum va fi primăvară pentru că rîvnesc din adîncul tiroidei o scăpare. voi merge în natură, dezbărat de acele tabieturi de care rîdeam cu ș., dezbărat de idealuri-capcană și planuri angoasante. voi fi un animal nemuritor și pornind de-atunci voi tot bate pămîntul cu late labe. mă puteți cita cu asta.

e doar un sentiment de 1:47 am, în contrapunct. mîine adică azi sau alaltăieri sau mi-e totuna, o să am un altul.

3 comentarii:

diddle spunea...

chiar asa, cum se face ca citesti carti pe care le-am citit si eu (Ariciul, de exemplu) dar esti muuult mai destept? :))
asta-i din ciclul daca stam in acelasi garaj, de ce eu sunt bicicleta si nu masina. mnah.

poate ne zici cum ti s-a parut Ariciul elegant. la vremea aia eu am fost foarte incantata, dar mi-a trecut intre timp.

vreau Cimitirul din Praga :|

(ce era cu visavis ul din ultimul tau comentariu pt mine? :D hm adica da, cred ca inteleg)

catz spunea...

nu-mi explic multe lucruri, cum ar fi acela ca citim aceleasi carti? :D

, (virgula)

sunt la pagina 82 si deja am mai multe trimiteri spre locuri interesante. nu e asta ce caut eu intr-o carte, dar se pare ca mai nou asa le consum, ca piste de pornire pentru alte carti noi si tot asa. in orice caz imi place destul de mult incit sa nu o vreau transformata in film.

; (pct & virgula)

am fost ieri la capítol. mai tii minte filmul mut? hihi

Anonim spunea...

da, mai vreau.